Claudine Verspecht

Start to run for ALS

Meer informatie

Met mijn actie wil ik niet alleen extra aandacht vragen voor de ziekte ALS, maar ook centjes inzamelen voor het broodnodige onderzoek naar deze verschrikkelijke aandoening. Ik ben nauw bij deze aftakelingsziekte betrokken, mijn broer Alain is door ALS getroffen ... . Ik heb voor mezelf als doel gesteld om in 10 weken tijd 5 km te leren lopen en dit vanaf 03/08/2020. Met jullie steun zal mij dit zeker lukken. Tot nu toe bleef het enkel bij erover spreken. Al jaren trouwens 😉. Jullie steun is ook terug een stapje dichter bij een behandeling voor ALS en is bovendien voor mij een motivatie om mijn beoogde resultaat te behalen.

In het kort nog iets over ALS Fonds Vlaanderen: de vzw zet zich in voor steun aan en bevordering van het wetenschappelijk onderzoek naar ALS. Ze zijn ook stichter van het Hart voor ALS Fonds aan de KU Leuven en ijveren voor een toekomst zonder ALS.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

25
07/08/2020
14:22

Luc

Bekijk alle

ALS Fonds Vlaanderen is een jonge (°2012), dynamische vzw die strijdt voor een toekomst zonder ALS, een degeneratieve ziekte waarvoor geen behandeling bestaat. Het is onze missie om onvermoeibaar aan fundraising te doen om het wetenschappelijk onderzoek naar ALS te ondersteunen. De verworven middelen worden aangewend voor onderzoeksprojecten, het financieren van laboratoriummateriaal en het werven van beloftevolle wetenschappers voor het ALS-onderzoeksteam van Prof. Van Damme aan de KU Leuven.