Martine Ledens

Ik raap Zwerfvuil voor ALS

Meer informatie

Meer en meer vuil langs de wegen.
Blikjes, plastic en mondmaskers (ont)sieren onze wandelwegen.

In plaats van me dagelijks te ergeren aan het vuil langs de wandelwegen, ga ik er iets aan doen: gewapend met grijpstok en dikke handschoenen ga ik per week minstens 5 kilo blikjes, plastic, mondmaskers etc. oprapen.

5 kilo per week, van 20 september tot eind januari, dat betekent 100 kilo minder op de straat. En vele handen maken licht werk: jij kan dit ook doen!

Wil jij me helpen? Registreer je eigen actie bij dit team op het platform van het ALS-Fonds en trek er ook op uit om je buurt proper te houden. Woon je niet in Zaventem? Maak je eigen team in jouw gemeente!

Of doe een gift aan het ALS-Fonds

Kan je voor één of andere reden niet gaan stappen, maar ben je de actie wel genegen, doe dan een kleine donatie. Deze steun is voor mij een motivatie om mijn beoogde resultaat te behalen.
Meer donaties = minder zwerfvuil en een stapje dichter bij een behandeling voor ALS.

In het kort nog iets over ALS Fonds Vlaanderen: de vzw zet zich in voor steun aan en bevordering van het wetenschappelijk onderzoek naar ALS. Ze zijn ook stichter van het Hart voor ALS Fonds aan de KU Leuven en ijveren voor een toekomst zonder ALS. Ik ben al een aantal jaren betrokken bij deze vzw en hoop zo iets bij te dragen aan een mogelijke behandeling van deze ziekte. Alvast bedankt aan alle helpers!

 

 

Datum tussenstand opgehaald door Interza
     
21/09/20   5200
29/09/20   6800
 06/10/20   5100
 21/10/20   6800
     
     
     
     
     

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

20
16/10/2020
20:10

Anoniem

Bekijk alle
  Bekijk alle
19/10/2020 | 0:00

Herfstplandeling in Noskoem

De zomer is op een wrede manier in herfst veranderd. Het is koud, onaangenaam en kil voor velen, maar de natuur is toch zo mooi in deze tijd van het jaar. Ik ben iemand die veel meer plezier haalt uit bottende struiken dan uit verwelkte bloemen, maar ik moet toegeven dat mijn dagelijkse wandelingen veel moois opleveren.Zo was ik vorige week in het wandelbos in Nossegem. Beter bekend als het Noskoem Boske. Wat is het daar nu mooi en aangenaam wandelen. Volop paddestoelen zoals ik ze nog nooit gezien heb, en in alle kleuren. De bomen hebben nog een dicht bladerdak, maar dat kleurt nu mooi roodgeel in het streepje zonlicht. En als je even stil staat zie en hoor je hoe de diertjes hun wintervoorraad inslaan. Onze gemeente heeft hier werkelijk een goed initiatief genomen om van een verwaarloosd bosje een mooi wandel-en speelbos te maken en ik wil hier ook absoluut een pluim steken op de hoed van onze gemeentediensten: het is er mooi onderhouden en opgeruimd.  Jammer voor mij want op deze manier ga ik nooit mijn 100 kilo zwerfvuil van de uitdaging halen!  Trek er ook eens op uit! Je zal zien dat onze gemeente toch wel heel mooi is, en als je dan wat zwerfvuil oppikt onderweg is dat ook weer mooi meegenomen. Vergeet niet een zakje en een dikke, veilige handschoen mee te nemen op je tocht. Keep it safe! En vind je het te koud, te nat, zit je in quarantaine of heb je gewoon geen zin, doe dan een kleine gift aan het ALS Fonds op mijn actiepagina. Daarmee motiveer je mij bij mijn uitdaging en beteken je heel wat voor de onderzoekers die naar een remedie tegen ALS zoeken.  

ALS Fonds Vlaanderen is een jonge (°2012), dynamische vzw die strijdt voor een toekomst zonder ALS, een degeneratieve ziekte waarvoor geen behandeling bestaat. Het is onze missie om onvermoeibaar aan fundraising te doen om het wetenschappelijk onderzoek naar ALS te ondersteunen. De verworven middelen worden aangewend voor onderzoeksprojecten, het financieren van laboratoriummateriaal en het werven van beloftevolle wetenschappers voor het ALS-onderzoeksteam van Prof. Van Damme aan de KU Leuven.