Martine Ledens

Ik raap Zwerfvuil voor ALS

Meer en meer vuil langs de wegen.
Blikjes, plastic en mondmaskers (ont)sieren onze wandelwegen.

In plaats van me dagelijks te ergeren aan het vuil langs de wandelwegen, ga ik er iets aan doen: gewapend met grijpstok en dikke handschoenen ga ik per week minstens 5 kilo blikjes, plastic, mondmaskers etc. oprapen.

5 kilo per week, van 20 september tot eind januari, dat betekent 100 kilo minder op de straat. En vele handen maken licht werk: jij kan dit ook doen!

Wil jij me helpen? Registreer je eigen actie bij dit team op het platform van het ALS-Fonds en trek er ook op uit om je buurt proper te houden. Woon je niet in Zaventem? Maak je eigen team in jouw gemeente!

Of doe een gift aan het ALS-Fonds

Kan je voor één of andere reden niet gaan stappen, maar ben je de actie wel genegen, doe dan een kleine donatie. Deze steun is voor mij een motivatie om mijn beoogde resultaat te behalen.
Meer donaties = minder zwerfvuil en een stapje dichter bij een behandeling voor ALS.

In het kort nog iets over ALS Fonds Vlaanderen: de vzw zet zich in voor steun aan en bevordering van het wetenschappelijk onderzoek naar ALS. Ze zijn ook stichter van het Hart voor ALS Fonds aan de KU Leuven en ijveren voor een toekomst zonder ALS. Ik ben al een aantal jaren betrokken bij deze vzw en hoop zo iets bij te dragen aan een mogelijke behandeling van deze ziekte. Alvast bedankt aan alle helpers!

 

 

Datum tussenstand opgehaald door Interza
     
21/09/20   5200
29/09/20   6800
 06/10/20   5100
 21/10/20   6800
 28/10/20   3800
 10/11/20   6200
 17/11/20   3500
 02/12/20   8800
     
 15/12/20   4700
29/12/20   8200
 13/01/21   14000

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

20
12/01/2021
14:21

Karin

Bekijk alle
  Bekijk alle
27/10/2020 | 12:45

28 kilo zwerfvuil op 4 weken ! Right on schedule....

Inmiddels krijgt de actie meer vorm. Ik ben van de ene dag op de andere een BV geworden, een Bekende Vuilopraper. In de service flats, waar mijn mama verblijft, wordt ik vanaf mijn Ring TV optreden met alle égards benaderd. De madam van den TV !En op mijn wandeling zie ik soms mensen staren:" Bent u die madam van op TV?" durven ze soms vragen waarbij ik dan telkens weer mijn verhaaltje kan afsteken om hen te motiveren ook iets te doen, of mij te sponsoren.  Tot op vandaag zijn er nog geen andere acties gestart. Waar zijn al die mensen die bezorgd zijn om het milieu en die op Facebook steeds commentaar hebben op het vuil op de straten? Doe er nu iets aan!Het zou leuk zijn als andere Propere Burgers uit de gemeente zich ook zouden registreren op het actieplatform. Er zijn 172 geregistreerde Propere burgers in Zaventem Waar zijn ze allemaal? Toegegeven, het is een rare periode: de meeste mensen komen niet graag buiten voor de kou en voor de rondvliegende coronas.Trouwens, Corona flesjes zitten er ook regelmatig in mijn zwerfvuilzak.Maar het zou vooral voor het ALS-Fonds een opsteker zijn als meer mensen een kleine gift zouden doen. Er is geen avondmarkt, geen kersthappening, geen open deur dagen, geen Warmste Week. Laat dus je goede hart zien en doneer de centjes die je anders aan je citroenjenevertje zou geven aan het onderzoek naar ALS. Wij zijn je er eeuwig dankbaar voor. https://www.ringtv.be/nieuws/zwerfvuil-rapen-voor-het-goede-doel-zaventem

ALS Fonds Vlaanderen is een jonge (°2012), dynamische vzw die strijdt voor een toekomst zonder ALS, een degeneratieve ziekte waarvoor geen behandeling bestaat. Het is onze missie om onvermoeibaar aan fundraising te doen om het wetenschappelijk onderzoek naar ALS te ondersteunen. De verworven middelen worden aangewend voor onderzoeksprojecten, het financieren van laboratoriummateriaal en het werven van beloftevolle wetenschappers voor het ALS-onderzoeksteam van Prof. Van Damme aan de KU Leuven.