Olivier Chanterie

‘Les Galibiens’ trotseren de hoogste cols in de strijd tegen ALS

( Lid van team: Les Galibiens )

'Les Galibiens' trotseren de hoogste cols van de Franse Alpen in de strijd tegen ALS.  De 'Galibiens', een groepje fietsvrienden uit Oost-Vlaanderen die een 6-tal jaar geleden de uitdaging aangingen met de Galibier, eveneneens ten voordele van het ALS fonds, hebben een nieuw fietsproject. 

“Een jaar geleden werd bij mijn tante ALS vastgesteld, het nieuws sloeg in als een donderslag. Met ons fietsclubje hebben we een 6-tal maanden geleden beslist een nieuwe goede doel-rit aan te vangen, de keuze om dit voor Een hart voor ALS te doen was daarop snel gemaakt.”  

Ons nieuw doel is dat we in juni 2021 terug de Franse alpen gaan beklimmen om zoveel mogelijk centjes bijeen te krijgen voor ALS onderzoek!  Op het menu staan de Col d’Allos, de Col de Cayolle en de Col de Champs met als sluitstuk de Col/Cime de la Bonette, de hoogste col van Europa (2800m)!

Je kan één of meerdere deelnemers een hart onder de riem steken met een financieel duwtje in de rug.

Wie helpt ons naar de top? Alvast bedankt voor jullie steun!!

Olivier

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

1.459
16/06/2020
08:31

Diverse

Bekijk alle

ALS Fonds Vlaanderen is een jonge (°2012), dynamische vzw die strijdt voor een toekomst zonder ALS, een degeneratieve ziekte waarvoor geen behandeling bestaat. Het is onze missie om onvermoeibaar aan fundraising te doen om het wetenschappelijk onderzoek naar ALS te ondersteunen. De verworven middelen worden aangewend voor onderzoeksprojecten, het financieren van laboratoriummateriaal en het werven van beloftevolle wetenschappers voor het ALS-onderzoeksteam van Prof. Van Damme aan de KU Leuven.