Wim Rombaut

Vintage aerobics

Vintage aerobics, retro aerobics, pionierwerk van Jane Fonda in 1980. Ben je geboren in de jaren 60 – 70? Dan gaat er zeker een lichtje branden. En dat licht scheen in 2018 al eens in de Fit Out in Destelbergen toen Wim Rombaut – oprichter en aerobicleraar Passage - nog eens een les gaf ‘uit de oude doos’. Inclusief beenverwarmers. De deelnemers waren super enthousiast en 2 jaar later gaan we de disco en funk van de jaren 80 weer eens op u los laten. Opnieuw voor hetzelfde goede doel: ALS Fonds Vlaanderen. Wim Rombaut geeft intussen in Fit Out wekelijks ‘adem en relax’ en zal nu uitzonderlijk op vrijdag 21 augustus om 19.30 u nog eens de beenverwarmers boven halen. Verwacht je aan eenvoudige, leuke en toch pittige oefeningen, met een zalig ontspannende finale. Leeftijd noch ervaring spelen een rol: iedereen kan dit, iedereen gaat zich zwetend amuseren.

 

Steun het ALS fonds

Deelname: leden van Fit Out vragen we 10 € deelname. Niet-leden 15€.

Dat geld gaat integraal naar onderzoek om de verschrikkelijke ziekte ALS de wereld uit te helpen. Alain Verspecht, de voorzitter van het ALS fonds Vlaanderen, was 10 jaar geleden zwetend lid van Fit Out, en dankt jullie vanuit zijn rolstoel van harte voor je bijdrage. Amyotrofe Laterale Sclerose takelt de spieren af tot ook de ademspieren het begeven. Jouw bijdrage is financieel én emotioneel een opstekers voor alle mensen die ALS moeten doormaken.

Bedankt voor je steun en je deelname!

 

Inschrijven

Inschrijven is noodzakelijk.

Deelname: leden van Fit Out vragen we 10 € deelname. Niet-leden 15€.

Bel Fit Out 09 238 16 38 of mail nicolas@fit-out.be

Coronamaatregelen beperken ons tot 36 plaatsen, snel zijn dus!

Locatie: Fit Out Destelbergen, Damvalleistraat 40, 9070 Destelbergen

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

26
02/09/2020
11:01

Anoniem

Bekijk alle
  Bekijk alle
09/09/2020 | 9:28

Wim Rombaut haalt met Vintage Aerobics 436 € op voor het wetenschappelijk onderzoek naar ALS!

Vintage aerobics, retro aerobics, pionierwerk van Jane Fonda in 1980. Het Jane Fonda-idee kwam in 2018 al eens in de Fit Out in Destelbergen toen Wim Rombaut nog eens een les gaf ‘uit de oude doos’. Inclusief beenverwarmers. De deelnemers waren super enthousiast. Op vrijdag 21 augustus 2020 werd de disco en funk van de jaren 80 weer eens op een groep van 30 liefhebbers van het genre, losgelaten. Het werden eenvoudige, leuke en toch pittige oefeningen, met een zalig ontspannende finale. Deze avond kwam er niet zo maar. Alain Verspecht, de voorzitter van het ALS fonds Vlaanderen, was 10 jaar geleden zwetend lid van Fit Out, en dankt jullie vanuit zijn rolstoel van harte voor je bijdrage. Amyotrofe Laterale Sclerose takelt de spieren af tot ook de ademspieren het begeven. De bijdrage aan deze speciale les bracht 270 euro op. Dit geld gaat integraal naar de vereniging “ALS Fonds Vlaanderen”. Dit is een jonge (°2012), dynamische vzw die strijdt voor een toekomst zonder ALS, een degeneratieve ziekte waarvoor geen behandeling bestaat. Het is onze missie om onvermoeibaar aan fundraising te doen om het wetenschappelijk onderzoek naar ALS te ondersteunen. De verworven middelen worden aangewend voor onderzoeksprojecten, het financieren van laboratoriummateriaal en het werven van beloftevolle wetenschappers voor het ALS-onderzoeksteam van Prof. Van Damme aan de KU Leuven. Wim Rombaut heeft zich als sportcoach en als mental coach steeds bijgeschoold op het onderwerp ‘ademhaling’. Zijn benadering is gebaseerd op 5000 jaar yoga kennis enerzijds en op de laatste wetenschappelijke informatie anderzijds. Hij gaf duizenden uren aerobics tussen 1985 en 1995 (als eigenaar van Passage fitness) en sloot altijd af met een ‘adem en relax’ oefening. “Ik ben geen therapeut, maar ik bied een laagdrempelige, eenvoudige en zeer effectieve training aan. Iedereen die een trap kan opgaan, ook als is die boven buiten adem, kan deze training volgen.”   Reporter / fotograaf : Joëlle Verbeeck           Bron: Present in Gent

ALS Fonds Vlaanderen is een jonge (°2012), dynamische vzw die strijdt voor een toekomst zonder ALS, een degeneratieve ziekte waarvoor geen behandeling bestaat. Het is onze missie om onvermoeibaar aan fundraising te doen om het wetenschappelijk onderzoek naar ALS te ondersteunen. De verworven middelen worden aangewend voor onderzoeksprojecten, het financieren van laboratoriummateriaal en het werven van beloftevolle wetenschappers voor het ALS-onderzoeksteam van Prof. Van Damme aan de KU Leuven.