ALS Summer Challenge 2021

ALS Summer Challenge, bewegen voor het goede doel!

 

De ALS Summer Challenge is een online campagne van ALS Fonds Vlaanderen vzw en richt zich tot iedereen die het leuk vindt om te bewegen op welke manier dan ook (wandelen, lopen, fietsen, zwemmen ,golfen, roeien, spinnen, skeeleren, aerobiccen, fitnessen, ...) of dit nu recreatief of competitiegericht is. Sporten op je eigen tempo, waar en wanneer je maar wil!

Wij bieden jou een platform waarbij je voor jezelf sportieve doelstellingen kan bepalen en waar je bovendien de mogelijkheid hebt om op een makkelijke manier centjes in te zamelen voor het goede doel, de strijd tegen ALS. 

 

Voor wie?

Werkelijk voor iedereen! Dit betekent voor iedereen die graag beweegt én bovendien solidair is met de iets meer dan 1000 ALS-patienten die dagdagelijks vechten tegen deze verschrikkelijke aandoening.

In de huidige context van de Corona-crisis willen we ook een alternatief bieden voor de vele afgelaste wedstrijden en evenementen. Voor velen is de voorbereiding voor het sportieve seizoen danig in de war gestuurd en kan het stellen van (uitdagende) doelen wellicht helpen dit alsnog succesvol af te werken. Maar ook voor zij die maandenlang hebben binnen gezeten biedt de ALS Summer Challenge misschien net die extra impuls om te bewegen. En, dat bewegen goed voor je is, vergt geen extra betoog, maar wist je trouwens ook dat in beweging blijven je immuunsysteem versterkt? In Coronatijden toch leuk meegenomen, niet?

 

Wanneer?

De ALS Summer Challenge, editie 2021, gaat door vanaf midden april tot pakweg half oktober

 

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig: je maakt zelf je actie aan op ons platform, je bepaalt je doelstelling, en je kan van start! Je deelt je actie op een makkelijke manier met je achterban via sociale media, e-mail, of gewoon via een strooibriefje en motiveert hen om een donatie te doen voor jouw actie. Een extra motivatie voor jou, en voor ons alweer een stapje dichter naar een toekomst zonder ALS. 

 

Enkel voor sportievelingen? 

Ben je niet sportief en wil je toch een bijdrage leveren,  maak dan gerust ook een actie aan onder deze campagne! Alle steun is welkom!  En je kan natuurlijk ook een spontane donatie doen. 

 

Samen op weg naar een toekomst zonder ALS!

 

Tien tips om jouw actie succesvol te maken

 

50
14/11/2020
20:04

Wouter

Aan: Start to run for ALS
Bekijk alle

ALS Fonds Vlaanderen is een jonge (°2012), dynamische vzw die strijdt voor een toekomst zonder ALS, een degeneratieve ziekte waarvoor geen behandeling bestaat. Het is onze missie om onvermoeibaar aan fundraising te doen om het wetenschappelijk onderzoek naar ALS te ondersteunen. De verworven middelen worden aangewend voor onderzoeksprojecten, het financieren van laboratoriummateriaal en het werven van beloftevolle wetenschappers voor het ALS-onderzoeksteam van Prof. Van Damme aan de KU Leuven.