Zaventem proper voor ALS

Een wereld zonder zwerfvuil en zonder ALS

Meer en meer vuil langs de wegen. Blikjes, plastic en mondmaskers (ont)sieren onze wandelwegen.

Wil jij meehelpen om onze gemeente zwerfvuilvrij te maken? Daarenboven kan je met je actie ook het ALS-fonds steunen in zijn strijd om het onderzoek naar deze vreselijke ziekte vooruit te helpen.

Hoe werkt het ?

Join the Team: registreer je eigen actie bij dit team op het platform van het ALS-Fonds en trek er ook op uit om je buurt proper te houden. Je stelt voor jezelf een doel bv. een bepaald aantal kuisbeurten, of een aantal op te rapen kilo en je kan starten. (we gaan je niet vierendelen als je het bedrag of het gewicht niet gehaald hebt!)

Heb je nog geen grijper of handschoenen? Contacteer Interza en je kan snel starten.(info@interza.be)

Elke actie kan naar believen gedeeld worden op sociale media of via posters met de vraag om een nieuwe actie  te starten voor het Team of om een donatie op jouw actie te doen voor het ALS-Fonds. Deze donatie is een motivatie voor de actievoerder om het beoogde resultaat te halen en is een stapje dichter bij een behandeling voor ALS.

Met onze actie willen we niet alleen extra aandacht vragen voor het zwerfvuil, maar ook centjes inzamelen voor het broodnodige onderzoek naar de vreselijke ziekte ALS. We hebben met ons team een doel gesteld en samen met jullie  willen wij ons inzetten dit doel te realiseren.

In het kort nog iets over ALS Fonds Vlaanderen: de vzw zet zich in voor steun aan en bevordering van het wetenschappelijk onderzoek naar ALS. Ze zijn ook stichter van het Hart voor ALS Fonds aan de KU Leuven en ijveren voor een toekomst zonder ALS.

 

Doe mee! 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

50
01/01/2021
19:02

Piet

Bekijk alle

ALS Fonds Vlaanderen is een jonge (°2012), dynamische vzw die strijdt voor een toekomst zonder ALS, een degeneratieve ziekte waarvoor geen behandeling bestaat. Het is onze missie om onvermoeibaar aan fundraising te doen om het wetenschappelijk onderzoek naar ALS te ondersteunen. De verworven middelen worden aangewend voor onderzoeksprojecten, het financieren van laboratoriummateriaal en het werven van beloftevolle wetenschappers voor het ALS-onderzoeksteam van Prof. Van Damme aan de KU Leuven.